Munakoisotassit ja jauhelihakoftat

Tassit – tiedättehän sanan ? Siis pienet aluslautaset… Tässä reseptissä munakoisosiivut toimivat alustoina lämpimälle papu-paprikasalaatille.

Kaikki lähti ajatuksesta tehdä munakoisorullia, mutta sitten iski laiskuus. On niin paljon helpompaa vain siivuttaa munakoiso, levittää uunipellille leivinpaperin päälle, valuttaa päälle vähän oliiviöljyä ja lykätä uuniin 200 asteeseen. Rullatessa nimittäin homma vasta varsinaisesti alkaisi munakoison tullessa uunista…

Munakoisojen kypsyessä on aikaa leikata 2 sipulia suikaleiksi ja laittaa ne öljyyn suolan kanssa kuullottumaan. Sitten vaan lisätään 1 kokonainen yksikyntinen valkosipuli silputtuna sekä 1 paprika (tai vastaava määrä kahta eri väriä) myöskin pilkottuna. Ripotellaan päälle savustettua paprikajauhetta ja kuivattua basilikaa. Lopuksi sekoitetaan joukkoon vielä purkillinen valkoisia papuja ja annetaan kuumeta.

Viimeinen silaus tulee vahvasta vinegretistä(sinappi, punaviinietikka, suola, pippuria, oliiviöljyä), joka sekoitetaan pannuun papusalaattiin yhdessä korianterinlehtien kanssa.

Papusalaatti ja munakoisot ovat jo ateria itsessään, mutta meillä oli vielä paketti pakkasesta sulatettua jauhelihaa. Koftatyyliset jauhelihapallerot ovat nopeita herkkuja. Sekoitetaan vain jauheliha, suola, pippuri paprikajauhe chilijauhe ja juustokumina tasaiseksi taikinaksi. Muotoillaan pötkylöiksi ja paistetaan pannulla.

Sitten syödään 🙂

Kategoria(t): kasvisruoka, munakoiso, nauta, pavut, resepti, ruoka. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s