Caprese on salaatti, jossa perinteisesti on mozzarellasiivuja tomaattisiivujen kera. Seuraksi vielä basilikanlehtiä, päälle loraus oliiviöljyä ja herkku on valmis. Siitä vielä seuraavalle tasolle herkku nousee kun päälle raastaa sitruunankuorta – ihan vain sellaisen juuri maistuvan ripottelun verran.
Pääruoaksi oli vaaleaa kalaa ja tartar-kastiketta lohkoperunoiden kera. Kastike turkkilaiseen jugurttiin tehtynä, kala vain päältä korppujauhoilla ripoteltuna – kevennetty versio siis. Tosin tuli taas kerran huomattua, että vaikka uunissa kypsennetty kala on ihan hyvää, se ei aiheuta sellaista ”oih, ihanaa” -elämystä kuin pannussa voin ja öljyn seoksessa paistettu.
Rapea sitruunakala ja jugurttitartar
(inspiraationa viimeisin Delicious-lehti)
Sekoita ensin tartar-kastike
- 2-3dl jugurttia
- yksi kananmuna silputtuna
- 10 pientä coctailkurkkua silputtuna
- 1rkl pikkukapriksia
- 1/2 dl silputtua tilliä
- 2rkl valkoista balsamietikkaa
Leikkaa kala annospaloiksi.
Sekoita keskenään kuorrutteen ainekset eli
- 1dl korppuauhoja
- 1 sitruunan raastettu kuori
- puolen sitruunan menhu (toinen puoli pöytään)
- hiukan persiljaa silputtuna
Levitä kuorrute kalapaloille ja valuta päälle vielä oliiöljyä.
Kypsennä uunissa 200 asteessa grillivastuksen alla 8-10min. Riippuen filepalojen paksuudesta ja siitä, miten kypsänä kalasi haluat. Minä tykkään keittiömestarien mielestä vähän ylikypsästä, sellaisesta että menee jo vähän palasiksi. Siihen olisi mennyt ainakin tuo 10min, mutta otettiin hiukan etuajassa kuvaan ulos.
Tarjoile lohkoperunoiden tai ranskalaisten kera.